2023 m. tendencijos ir įkvėpimai.

Nesvarbu, ar ieškote klasikinių, vintažinio stiliaus ar šiuolaikiško ir avangardinio batų dizaino, tikrai yra jums patrauklus pasirinkimas, padėsiantis parodyti savo individualumą ir aprėpti unikalius mados elementus. Batai ant kulno privalo būti jūsų batų lentynoje, tad skubėkite sužinoti, kokio tipo kulnai jums labiausiai reikalingi.

Pateikiame populiariausius 2023 metų batų kulnų tipus ir rūšis.

Batai ant stileto kulno

Stiletinis kulnas yra aukštakulnių rūšis, kuriai būdingas plonas, aukštas ir smailus dizainas. Pavadinimas „stilettas“ yra kilęs iš italų kalbos žodžio, reiškiančio nedidelį ploną, smailų durklą, kuris panašus į šio tipo kulno formą. Stileto kulniukai yra žinomi dėl savo elegantiškos ir rafinuotos išvaizdos. Paprastai jie yra aukštesni už kitų tipų kulnus ir gali būti nuo 5 cm iki daugiau nei 20 cm. Pats kulnas ploniausioje vietoje dažnai būna mažesnio nei centimetro skersmens, o tai suteikia jam išskirtinę išvaizdą. Šie kulniukai dažnai puikuojasi ant įvairių tipų moteriškų batų, įskaitant pompas, basutes ir batelius, ir, atsižvelgiant į dizainą, juos galima avėti tiek iškilmingomis, tiek įprastesnėmis progomis. „Stiletto“ kulnai pailgina kojas ir sukuria ryškesnį pėdos skliautą, suteikdami ilgesnio ir plonesnio silueto iliuziją. Tačiau dėl savo ūgio ir plono kulno pobūdžio jie gali būti ne tokie stabilūs ir patogūs vaikščioti ilgą laiką, palyginti su platesniais kulnais. Stileto kulnai tapo ikoniniais mados pasaulyje ir dažnai yra siejami su elegancijos, moteriškumo ir žavesio jausmu. Jie yra daugelio moterų drabužių spintoje ir dažnai pasirenkami ypatingiems renginiams ir vakarinei aprangai, nes gali suteikti išvaizdai aukščio ir rafinuotumo.

Batai ant blokinio kulno

Blokuoti (blokiniai) kulnai yra tam tikros rūšies kulnai, kuriem būdinga stora, tvirta ir kvadratinė forma, suteikianti daugiau paviršiaus kulnui atsiremti. Skirtingai nuo stileto kulno, dėl platesnės bazės blokiniai kulnai suteikia didesnį stabilumą ir patogumą. Platesnis kulno pagrindas suteikia didesnį kontaktą su žeme, todėl jais lengviau vaikščioti. Blokiniai kulniukai yra universalūs ir gali būti įtraukti į įvairių stilių batus, įskaitant sandalus, pompas ir net sportinius batelius. Priklausomai nuo dizaino ir medžiagos, jie tinka tiek kasdieniam, tiek oficialiam renginiui. Blokiniai kulnai būna įvairaus aukščio – nuo ​​žemo iki aukšto. Tai leidžia moterims pasirinkti aukštį, atitinkantį jų komforto lygį ir progą. Batai ant blokinio kulno dažnai sukelia retro ar vintažinę atmosferą, todėl yra stilingas pasirinkimas toms, kurios vertina klasikinius mados elementus.Galima rasti įvairių medžiagų, spalvų ir dizaino blokinių kulnų, atitinkančių skirtingus stiliaus pageidavimus. Nesvarbu, ar ieškote patogaus, bet stilingo varianto dienai biure, ar prašmatnių aukštakulnių vakarui, blokiniai aukštakulniai siūlo mados ir funkcijos balansą.

Batai ant „kačiuko“ kulno

Kačiuko (katytės) tipo kulniukai yra avalynės stilius, kuriam būdingas nedidelis kulno aukštis, paprastai nuo 4 iki 5 cm. Šie aukštakulniai siūlo kompromisą tarp aukštakulnių elegancijos ir laikyseną gerinančio efekto bei aukštakulnių patogumo ir praktiškumo. Vienas iš pagrindinių kačiuko kulnų privalumų yra jų universalumas. Batai ant „kitten“ kulno ypač populiarūs biure. Jų nedidelis aukštis suteikia profesionalumo, padaro aprangą oficialia ir užtikrina komfortą visą dieną susitikimų ir darbo užduočių metu. Be to, jie yra puikus pasirinkimas moterims, kurios nėra įpratusios avėti aukštakulnių, bet vis tiek nori dailios išvaizdos. Iš esmės „kitten“ aukštakulniai yra puikus stiliaus ir patogumo derinys, siūlantis viduriuką tarp aukštakulnių ir visiškai plokščių batų. Nesvarbu, ar ieškote nesenstančios avalynės darbui, ar elegantiško vakaro ansamblio, batai ant šio tipo kulno yra tam, kad suteiktų subtilią, tačiau įspūdingą išvaizdą.

Batai ant platforminio kulno

Platforminiai kulnai suteikia tradiciniams aukštakulniams aukščio ir stiliaus, tuo pačiu duodami daugiau komforto. Paaukštinta platforma sumažina pėdos skliautą ir nuolydį, todėl jais lengviau eiti, sumažėja pėdų įtampa. Platesnis platforminių kulnų padas užtikrina didesnį stabilumą lyginant su standartiniais aukštakulniais. Didesnis pagrindas padeda tolygiau paskirstyti svorį ir vaikščiodama šiais kulnais galite jaustis saugiau. Platforminių aukštakulnių galima rasti įvairių stilių batų – nuo ​​basučių iki ilgaaulių batų ir net kedų. Šis universalumas leidžia juos dėvėti įvairiomis aplinkybėmis, tiek kasdienėmis, tiek oficialiomis. Batai ant platformos kulno būna įvairaus aukščio, nuo vidutiniškai paaukštinto iki dramatiško aukščio, tinkančio įpatingiems poreikiams ir progoms. Populiarus platforminių kulnų pogrupis yra pleištiniai kulnai, kurių kulnas pagamintas iš austo džiuto ar panašios medžiagos. Platforminės espadrilės ant pleištinio kulno dažnai turi kasdienišką paplūdimio atmosferą ir yra dažnai matomi vasaros avalynės kolekcijose. Kaip ir kiti kulnai, pleištinės platformos gali sukurti ilgesnių kojų iliuziją ir supaprastintą siluetą.

Batai ant kūgio formos kulno

Kūgio kulnas yra kulnių rūšis, kuriai būdingas kūgio formos dizainas. Panašiai kaip ledų kūgis, apverstas aukštyn kojomis, kulnas pradeda platėti nuo batų pado ir palaipsniui siaurėja iki siauresnės vietos žemėje taip sukuriamas išskirtinis ir dažnai dramatiškas vizualinis efektas. Batai ant kūginio kulno yra žinomi dėl savo unikalios ir akį traukiančios išvaizdos. Smailėjanti kulno forma išskiria juos iš tradicinių kulnų ir gali suteikti drąsaus ir madingo bet kokio batų dizaino akcento. Platesnis kūgio kulno pagrindas suteikia tam tikrą stabilumą, todėl jais patogiau vaikščioti, palyginti su kitais aukštakulniais. Kūgio formos kulnus galima įkomponuoti į įvairius batų stilius – nuo ​​pompų iki aulinių batų. Jų universalumas leidžia juos dėvėti tiek kasdienėje, tiek formalesnėje aplinkoje. Kūgio formos kulniukai išpopuliarėjo XX amžiaus viduryje ir patyrė įvairių mados atgimimų. Vintage įkvėptas dizainas ir modernios interpretacijos siūlo daugybę galimybių. Unikali kūgių kulnų forma leidžia kurti kūrybišką stilių. Jie gali būti puošti puošmenomis, faktūromis ir medžiagomis, kurios išryškina jų savitą formą. Kūgio kulniukai būna įvairaus aukščio, tinkantys įvairiems poreikiams ir progoms, o dėl savo išskirtinio dizaino kūginiai kulniukai dažnai tarnauja kaip aprangos detalė. Jie gali pridėti dramos ir išskirtinumo jūsų bendrai išvaizdai.

Batai ant geometrino kulno

Geometriniai kulniukai yra skirti dizaino riboms peržengti. Jie dažnai naudojami kaip nešiojami meno kūriniai, demonstruojantys kūrybinę dizainerių viziją. Geometriniai kulnai gali turėti įvairių trimačių formų ir kampų, sukuriant dinamišką ir intriguojantį vizualinį efektą. Šie aukštakulniai dažnai asocijuojasi su modernia ir eksperimentine mada. Jie traukia tas, kurios nori padaryti drąsų mados pareiškimą ir išsiskirti iš minios. Geometriniai kulnų dizainai dažnai semiasi įkvėpimo iš architektūrinių elementų, todėl sukuriamos konstrukcijos, panašios į pastatus, skulptūras ar abstraktų meną. Nors daugelis geometrinių kulnų linksta į avangardinę madą, yra ir subtilesnių dizainų, kuriuose rafinuotai įkomponuoti geometriniai elementai. Geometriniai kulnai gali turėti unikalių medžiagų, tekstūrų ir puošmenų, kurie dar labiau padidina jų vizualinį patrauklumą ir prisideda prie meninės išraiškos. Batai su geometriniais kulnais dera su nuolat besikeičiančiu mados kraštovaizdžiu ir dažnai matomi ant raudonojo kilimo ir mados podiumų. Geometriniai aukštakulniai yra puikus pasirinkimas mados entuziastės, norinčioms pabrėžti ryškų asmeninį stilių. Jie įkūnija kūrybiškumą, naujoves ir norą pritaikyti netradicines avalynės dizaino formas. Šie kulniukai gali paversti paprastą aprangą nepaprastu ansambliu, todėl jie yra mėgstamiausi tarp tų, kurie vertina madą kaip meno rūšį.

Tai tik keli pavyzdžiai iš daugybės įvairių avalynės stilių kulnų. Moteriški batai ant kulno siūlo unikalų stiliaus, patogumo ir funkcijos derinį, pritaikytą įvairioms progoms ir asmeniniams poreikiams. Kaip ir bet kurios mados tendencijos atveju, pasirenkant kulno tipą turėtų būti vadovaujamasi asmeniniu stiliumi. Nesvarbu, ar jums labiau patinka stiletų elegancija, patogūs sublokuoti kulnai ar neįprastas geometrinis dizainas, 2023 siūlome daugybę galimybių išreikšti savo individualumą ir įgyvendinti kulnų tendencijas.

Susiję produktai

Informuojame, kad svetainėje naudojami slapukai.
Paspaudę mygtuką mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą.