Vasarai įsibėgėjus, laikas atnaujinti savo garderobą ir pakviesti naujausias mados tendencijas į savo namus. Vienas iš batų stilių, kuris tapo pagrindiniu mada besidominčių moterų stiliumi, yra espadrilės. Komfortą, universalumą ir bohemišką žavesį derinančios moteriškos espadrilės tapo būtiniausia 2023 metų vasaros avalyne. Espadrilės dešimtmečius buvo pagrindinė mada, o jų populiarumas nerodo mažėjimo ženklų. 2023 metais matome, kad espadrilės tobulėja su naujoviškesniu dizainu, pavyzdžiui, platformos padais, ryškiomis spalvomis ir sudėtingomis detalėmis. Mados dizaineriai ir toliau eksperimentuoja su šiuo klasikiniu batų stiliumi, užtikrindami, kad kiekviena mada besidominčiai moteriai rastų tobulą espadrilę. Šiame straipsnyje apžvelgsime, kas yra espadrilės ir kokių tipų jos būna, kokiomis progomis jas avėti ir prie ko derinti.

Kas yra espadrilės?

Espadrilės yra laisvalaikio batų rūšis, kilusi iš Pirėnų regiono Prancūzijoje ir Ispanijoje. Šie moteriški batai pasižymi išskirtiniais austais džiuto padais, kurie suteikia komforto ir kaimiško patrauklumo. Viršutinė espadrilių dalis paprastai yra pagaminta iš drobės arba medvilnės audinio, nors šiuolaikinėse versijose gali būti ir kitų medžiagų, tokių kaip oda ar zomša. Išskirtinis espadrilių bruožas yra pintas džiuto virvės padas. Džiutas yra tvirtai austas, kad sudarytų lankstų ir patvarų pagrindą, atitinkantį pėdos formą. Ši natūrali medžiaga ne tik suteikia batams unikalios tekstūros, bet ir padaro espadriles lengvas ir kvėpuojančias, puikiai tinkančias šiltam orui. Espadrilės yra įvairių stilių, įskaitant plokščius, pleištus ir net sandalus. Plokščios espadrilės pasižymi patogiu, slystančiu dizainu, todėl puikiai tinka kasdieniam dėvėjimui. Pleištinės espadrilės turi paaukštintą kulną, pagamintą iš džiuto, suteikiančio jums papildomo aukščio, išlaikant stabilumą ir komfortą. Espadrilių tipo sandaluose išskirtinis džiuto padas derinamas su atviru ar dirželiu, puikiai tinka vasariškesniam ir erdvesniam jausmui. Viena iš priežasčių, kodėl espadrilės išpopuliarėjo, yra jų universalumas. Priklausomai nuo progos, jas galite avėti visada. Derinkite espadriles su sarafanu ar šortais, kad laisvalaikiu atrodytumėte atsipalaidavusi, arba dėvėkite juos su ilga suknele ar apkarpytomis kelnėmis, kad apranga būtų dailesnė ir madingesnė. Nors tradicinės espadrilės apsiribojo neutraliomis spalvomis, tokiomis kaip smėlio arba juoda, šiuolaikiniai stiliai siūlo platų spalvų ir raštų asortimentą, kad atitiktų skirtingus skonius. Nuo ryškių atspalvių iki gėlių raštų ir juostelių – šiandien espadrilės tinka bet kokiam asmeniniam stiliui ar aprangai.

Espardilių tipai
· Plokščios espadrilės. Plokščios espadrilės turi plokščią padą be kulno paaukštinimo. Jos dažnai yra užsegamos arba turi paprastą suvarstomą dizainą. Plokščios espadrilės yra populiarios dėl patogumo ir lengvo dėvėjimo, todėl puikiai tinka kasdienėms išvykoms ar kasdieniam dėvėjimui.
· Pleištinės espadrilės. Pleištinės espadrilės turi paaukštintą kulną, pagamintą iš džiuto ar kitos natūralios medžiagos. Pleištas padidina aukštį, tuo pačiu užtikrindamas stabilumą ir komfortą. Pleištinės espadrilės yra puikus pasirinkimas toms, kurios nori šiek tiek didesnio ūgio neprarandant komforto.
· Espardilių sandalai. Espadrilių tipo sandalai sujungia tradicinių espadrilių savybes su atviru arba su dirželiu dizainu. Jie suteikia vasariškesnį ir vėsesnį pojūtį, puikiai tinka šiltam orui. „Espadrille“ sandalai gali būti plokščių arba pleištinių stilių, suteikiantys įvairių pasirinkimų.
· Suvarstomos espadrilės. Suvarstomose espadrilėse yra raištelių, kurie apjuosia kulkšnį arba koją, pridedant elegancijos ir stiliaus. Šios espadrilės dažnai turi plokščią arba žemą kulną ir gali būti derinamos su sijonais, suknelėmis ar trumpomis kelnėmis, kad atrodytųmėte madingai.
· Platforminės espadrilės. Platforminės espadrilės turi storą, paaukštintą padą per visą batą, užtikrinantį didelį aukštį. Jos yra drąsus ir madingas pasirinkimas, suteikiantis jūsų aprangai mados akcentą. Platforminės espadrilės gali būti įvairių stilių, įskaitant plokščias ar pleištines, ir tiks toms, kurios nori papildomo ūgio ir išskirtinės išvaizdos.
· Dizainerių espadrilės. Daugelis prabangių mados prekių ženklų priėmė espadrilių tendenciją ir sukūrė savo versijas. Dizainerių espadrilės dažnai pasižymi aukščiausios kokybės medžiagomis, unikaliu dizainu ir sudėtingomis detalėmis, todėl jos yra aukščiausios klasės pasirinkimas toms, kurios siekia prabangos ir išskirtinumo.
Tai tik keli įvairių tipų espadrilių pavyzdžiai. Šio batų stiliaus universalumas leidžia pasirinkti daugybę variantų, atitinkančių įvairius pageidavimus, progas ir asmeninį stilių. Nesvarbu, ar jums labiau patinka klasikinės plokščios espadrilės, ar madingas platformos dizainas, tikrai rasite tam tikro tipo espadriles, atitinkančios jūsų mados jausmus.

Espadrilių nešiojimo patarimai skirtingiems stiliams

Kasdieniam prašmatniam stiliui. Savo espadriles derinkite su žaismingu sarafanu arba žaviu sijonu, kad atrodytumėte elegantiškai vasariškai. Rinkitės neutralius atspalvius, pvz., smėlio, rusvos arba juodos spalvos, kad sutelktumėte dėmesį į batus. Užbaikite aprangą plačiabryle skrybėle ir dideliais akiniais nuo saulės, kad būtumėte rafinuota.
Džinsiniam stiliui. Espadrilės puikiai papildo džinsinį audinį, todėl jos yra puikus pasirinkimas prie kasdienės, bet stilingos aprangos. Derinkite jas su savo mėgstamais džinsais, nesvarbu, ar jie yra siauri, vaikinai, ar plačiomis kojomis, ir pridėkite prigludusią palaidinę ar klasikinius baltus marškinėlius. Šis derinys sukuria tobulą komforto ir mados pusiausvyrą.
Bohemiškai atmosferai. Pasinaudokite boho tendencija derindama espadriles su plaukiančia boho stiliaus suknele arba kimono su kutais. Ieškokite espadrilių su unikaliomis detalėmis, tokiomis kaip siuvinėjimas, suvarstomi dirželiai ar kutai, kad pagerintumėte bohemišką estetiką. Pasipuoškite apyrankėmis, lanksčia skrybėlę ir kryžminiu krepšiu, kad atrodytumėte bohemiškai vasariškai.
Kurortiškam atostogų stiliui. Klasikinės espadrilės puikiai tinka atostogoms paplūdimyje ar pabėgimui į kurortą. Užsivilkite porą pleištinių espadrilių batų su savo mėgstamu maudymosi kostiumėliu ir skraiste, kad sukurtumėte stilingą ansamblį prie baseino. Rinkitės ryškias spalvas ar linksmus raštus, kad atostogų aprangai suteiktumėte žaismingumo.

Espadrilių dėvėjimo progos

Priešpiečių susitikimai. Nesvarbu, ar susitinkate su draugais priešpiečių, ar vykstate į nuostabią kavinę, espadrilės yra puikus komforto ir stiliaus derinys. Derinkite jas su žaismingu sarafanu arba kulotais, kad atrodytumėte atsipalaidavusi, tačiau madinga.
Festivaliai. Espadrilės moterims yra puikus pasirinkimas festivaliams ir koncertams. Jų plokšti arba pleištiniai padai suteikia komforto ilgą laiką stovint ir vaikščiojant. Stilizuokite juos su džinsiniais šortais, grafiškais marškinėliais ir fedora skrybėle, kad atrodytumėte šauniai ir ramiai.
Vasaros vakarėliai. Papuoškite savo vasaros vakarėlių komplektus su pora pleištinių espadrilių-sandalų. Rinkitės metalinius arba puoštus dizainus, kad suteiktumėte savo ansambliui žavesio. Jie yra puiki alternatyva aukštakulniams ir leis jums jaustis patogiai visą naktį.
Atostogų nuotykiai. Nesvarbu, ar vaikščiojate akmenimis grįstomis gatvėmis Europoje, ar tyrinėjate atogrąžų rojų, patogios espadrilės yra puikus kelionių draugas. Dėl lengvo ir kvėpuojančio dizaino jos tinka visos dienos nuotykiams, o jūsų pėdos bus stilingai papuoštos.

Moteriškos espadrilės – tai 2023 m. vasaros geriausia avalynė, siūlanti komfortą, stilių ir universalumą.

Apibendrinant galima pasakyti, kad espadrilės yra laisvalaikio batai, žinomi dėl savo austų džiuto padų, patogaus prigludimo ir stilingos, tačiau atsipalaidavusios išvaizdos. Nesvarbu, ar renkatės plokščius, pleištinius ar espadrilių basutes, šie universalūs klasikiniai batai yra puikus pasirinkimas madingai ir patogiai vasaros avalynei.

Susiję produktai

Informuojame, kad svetainėje naudojami slapukai.
Paspaudę mygtuką mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą.