Natūralios ir ekologiškos zomšos skirtumai

Zomšinių ir ekologiškų zomšinių batų priežiūra reikalauja švelnaus prisilietimo ir tinkamos priežiūros, kad jie atrodytų kaip įmanoma geriausiai. Zomša yra subtili medžiaga, žinoma dėl savo minkštos švelnios tekstūros, o ekologiška zomša yra sintetinė alternatyva, imituojanti tradicinės zomšos išvaizdą ir pojūtį. Štai vadovas, kaip prižiūrėti abiejų tipų batus.

Zomšinių batų priežiūra

1. Prevencinės priemonės. Prieš avėdama batus pirmą kartą, užtepkite zomšos apsauginį purškiklį. Tai sukurs apsauginį barjerą nuo dėmių ir drėgmės. Venkite avėti zomšinius batus šlapiomis ar lietingomis sąlygomis, kad išvengtumėte vandens žalos ir dėmių.

2. Valymas. Zomšiniu šepetėliu minkštais šereliais švelniai pašalinkite nešvarumus ir dulkes. Tepkite viena kryptimi, kad išlaikytumėte zomšos tekstūrą. Stipresnėms dėmėms pašalinti naudokite zomšinį trintuką arba baltą pieštuko trintuką. Švelniai patrinkite dėmę, kad ją pakeltumėte. Nenaudokite vandens zomšos valymui, nes gali atsirasti vandens dėmių ir sugadinti medžiagą.

3. Tekstūros atgaivinimas. Jei zomša suplokštėja arba tampa matinė, zomšiniu šepetėliu atkurkite jos tekstūrą. Tepkite zomšą visomis kryptimis, kad ji pašišiauštų.

4. Dėmių šalinimas. Aliejinių dėmių valymui naudokite specializuotą zomšos valiklį. Užtepkite valiklio ant švarios šluostės ir švelniai sukamaisiais judesiais patrinkite dėmę. Dėl šlapių dėmių nuvalykite vietą švaria, sausa šluoste ir leiskite batams natūraliai išdžiūti.

5. Sandėliavimas. Zomšiniai batai turėtų būti laikomi vėsioje, sausoje vietoje, apsaugotoje nuo tiesioginių saulės spindulių. Prikimškite batus minkštu popieriumi, kad išlaikytumėte jų formą. Apsvarstykite galimybę naudoti batų medį, kad išlaikytumėte batų formą.

Batų, pagamintų iš ekologiškos zomšos, priežiūra

1. Valymas. Švelniai pašalinkite nešvarumus ir šiukšles nuo batų paviršiaus minkštu šepetėliu arba skudurėliu. Sumaišykite švelnaus muilo ir vandens tirpalą. Sudrėkinkite švarią šluostę, tirpale ir švelniai nuvalykite batus. Nuplaukite audinį švariu vandeniu ir nuvalykite muilo likučius. Leiskite batams natūraliai išdžiūti.

2. Dėmių šalinimas. Atlikite tuos pačius veiksmus, kaip ir valydami, naudodami švelnų muilo tirpalą, kad švelniai pašalintumėte dėmes. Prieš tepdami visą batą bet kokiu valymo tirpalu, atlikite taškinį testą mažoje, paslėptoje vietoje.

3. Tekstūros priežiūra. Naudokite minkštą šepetėlį, kad supurentumėte ekologišką zomšą ir atkurtumėte jos tekstūrą, panašiai kaip rūpindamiesi tradicine zomša.

4. Sandėliavimas. Zomšiniai aulinukai turėtų būti laikomi vėsioje, sausoje vietoje, apsaugotoje nuo tiesioginių saulės spindulių. Norėdami išlaikyti jų formą, naudokite batų medelius arba servetėlių popierių.

Abiem atvejais, prižiūrint zomšinius ir ekologiškus zomšos batus būtina būti švelnioms ir kantrioms. Venkite naudoti stiprias chemines medžiagas ar per daug vandens, nes tai gali sugadinti medžiagas. Reguliari priežiūra ir prevencinės priemonės padės pailginti jūsų batų tarnavimo laiką ir išlaikyti jų išvaizdą visą rudens sezoną ir vėliau.

Susiję produktai

Informuojame, kad svetainėje naudojami slapukai.
Paspaudę mygtuką mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą.